zondag 22 juni 2014

Toets (slot)

Het laatste deel van de toets. Test uzelf voor 20 punten!

Zoeken naar jurisprudentie

  1. Om op het prachtige Waddeneiland Terschelling te kunnen komen, moet je met de boot overvaren. Een aantal eilanders heeft voor het vervoer van de vele toeristen de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) opgericht. Deze veerdienst komt regelmatig in aanvaring met de gemeente Terschelling. In 2011 doet de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak in de strijd om het laten in- en uitstappen van passagiers vanaf de vaste ligplaats van de boot van EVT.
    Hoe heet het schip van de EVT waar het hier om gaat?

  2. Hoe ver reikt de zorgplicht van de werkgever ex art. 7:658 BW? Na het tanken van diesel op een vervuild benzinestation, stapt een chauffeur uit zijn bestelwagen om te controleren of de tankdop goed dicht zit. Hij glijdt uit en breekt zijn pols. Hij stelt zijn werkgever aansprakelijk voor de ontstane letselschade. Na jarenlang procederen, doet de Hoge Raad in 2009 uitspraak in deze zaak.
    Wie schreef een annotatie bij dit arrest?

  3. Het reguleren van topinkomens is een veelbesproken onderwerp de laatste jaren. In november 2012 heeft de Eerste Kamer de WNT (Wet normering van bezoldiging van topfunctionarissen in de publieke en semipublieke sector) aangenomen. I. Janssen schreef een noot onder een uitspraak van de rechtbank waarbij de vraag centraal stond of de WNT ook van toepassing is op zorginstellingen.
    Welke uitspraak annoteerde hij?

  4. Welke trefwoorden zijn toegekend aan een uitspraak zoals gepubliceerd in Jurisprudentie arbeidsrecht 2014, 25?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten